Japan Mania
WELCOME TO THIS FORUM!
FOR JOIN IN THIS TEAM, PRESS-->REGISTRER!


Hell Yes !
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

  Bucataria japoneza

Go down 
AuthorMessage
Kagome
Designer
Designer
avatar

Libra Pig
Posts : 885
Points : 1267
Join date : 2010-10-29
Age : 22
Location : Hachioji, Tokyo, Japan

PostSubject: Bucataria japoneza   Tue May 08, 2012 8:03 pm

Naturală şi armonioasă, este considerată una din cele mai sănătoase din lume. Conţine puţine calorii, este bogată în proteine şi fier, fără a avea mult colesterol sau diverse grăsimi.

În comparaţie cu alte bucătării se remarcă absenţa aproape totală a condimentelor, abundenţa orezului, a produselor pe bază de soia (miso, tofu), a peştelui, fructelor de mare, algelor şi legumelor. Este faimoasă pentru mâncărurile sale simple, minunat prezentate, în care nici unul din ingrediente nu eclipsează gustul celorlalte.
Sushi

Sushi are o istorie de 1300 de ani. Bucătarul japonez Hanaya Yohei a fost primul care a preparat sushi-ul aşa cum îl cunoaştem astăzi. În principiu, acesta se compune dintr-o felie de peşte pusă pe o mică buletă de orez, cu un pic de hrean japonez (wasabi). La preparare se foloseşte peşte de cea mai bună calitate şi oţet. Bineînţeles se aleg cele mai gustoase părţi ale peştelui.


Naturală şi armonioasă…Unul din motivele longevităţii japonezilor este regimul lor alimentar armonios, tradiţional. În bucătăria japoneză domneşte principiul sezonier, care constă în selectarea ingredientelor astfel încât acestea să fie consumate în perioade atent alese. Potrivit conceptului shun, fiecare ingredient (peştii, legumele şi fructele) are în decursul anului o perioadă anume, de aproximativ 10 zile, în care calităţile lui nutritive sunt optime. Clima Japoniei diferă de la regiune la regiune dar există un element comun… Şi anume, baza a mai tuturor felurilor de mâncare o constituie orezul. Clima în Japonia este deosebit de propice cultivării acestei plante pretenţioase. În plus, în Japonia, mai ales în vremurile de demult, aproape că nu se consuma nici un fel de altă carne în afară de peşte. Carnea nu se bucură de o prea mare trecere. De fapt, pentru a caracteriza bucătăria japoneză ajung două cuvinte: naturală şi armonioasă".


Tipuri de sushi:

Nigiri - bulete de orez cu o bucăţică de ton, un crevete, caracatiţă, ouă prăjite;

Gunkan - forme din orez şi alge umplute cu fructe de mare;

Norimaki – ruladă de orez, sushi şi alge, cu diverse umpluturi;

Temaki - conuri din alge umplute cu orez sushi, fructe de mare şi legume;

Oshi - peşte presat împreună cu orez într-o cutie de lemn;

Chirashi - un fel de mâncare din fructe de mare, ciuperci şi legume presărate pe o porţie de orez sushi.


Sper ca va folosit ^^

[/url]
[Only admins are allowed to see this image]
Back to top Go down
View user profile http://japanandkorea.wikiforum.ro
 
Bucataria japoneza
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Japan Mania :: ❤ Arhiva ❤ :: Arhiva forumului-
Jump to: