Japan Mania
WELCOME TO THIS FORUM!
FOR JOIN IN THIS TEAM, PRESS-->REGISTRER!


Hell Yes !
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

  retete japoneze

Go down 
AuthorMessage
Kagome
Designer
Designer
avatar

Libra Pig
Posts : 885
Points : 1267
Join date : 2010-10-29
Age : 22
Location : Hachioji, Tokyo, Japan

PostSubject: retete japoneze   Tue May 08, 2012 8:00 pm

OMRAIZU

-orez deja facut
-morcovi,ceapa,ardei grasi
-cupercute taiate(conserva)
-sos de rosii(ketchup)
-carne de pui(piept de preferabil dezosat)
-Oua

Se taie morcovii,ceapa si ardeii marunt,se pun la calit intr-o tigaie,cu putin ulei.Se tin pe foc pana ceapa prinde o culoare aproape maronie.Se adauga carnea taiata bucatale(cat o imbucatura),dupa ce s-a calit si carnea se adauga orezul fiert si cuiperculete taiate,se stinge focul.Se adauga sosul de rosii dupa gust,dar sa se poate amesteca.Se amesteca pana se omogenizeaza.Si se pune deoparte.
Acum se face o omleta(pt barbati din 2 oua),eu o prefer pe cea dintr-un ou pt ca nu pot manca totul dupa aceea.Se bat bine ouale intr-un castron,in timp ce ati pus tigaia pe foc,cu putin ulei la incins.Se toarna oul batut in tigaie,e bine ca foaia de omleta sa nu fie foarte subtire,se tine pe foc cat sa se prajeasca putin si cand oul este aproape facut se opreste focul.Pe o farfurie se pune in forma de sfera orezul preparat mai sus.Sa aveti grija sa fie cald,daca nu incalziti-l putin la microunde.Dupa care cu mare grija ca sa nu se stice forma orezului se pune farfuria in tigaie peste ou.(farfuria trebuie sa incapa in tigaie).Apoi tinand cu o mana pe farfurie,se intoarce tigaia invers si omleta trebuie sa fie deasupra orezului.Acum nu ramane decat de ornat,Omleta cu grija se orneaza dupa forma orezului(sfera)in cazul in care s-a stricat forma,incercati sa ii da-ti forma mentionata.Pe langa ometa cu orez se pun cateva frunze de salata pt ornament!
Cam asta e!Se serveste fierbinte


YAKINIKU- Carne prajita

Pt ca friptura de vita sau porc sa-ti iasa super o pui la marinat in ulei de masline in care ai pus in prealabil catei de usturoi taiat felii subtiri ,cimbru, delicat ,piper si lasi la macerat carnea o zi apoi o pui in tigaia bine incinsa pana isi schimba culoarea si o intorci repede pe partea cealalta pui capac si stingi focul si o lasi asa un minut dupa care o servesti neaparat calda cu orez sau un alt fel de garnitura.



SASAMI NO MINOYAKI

-200 gr carne de pui ( fara grasime )
-2 lingurite osake ( puteti folosi vin alb )
-1 lingurita sos soia
-putina sare
-2-3 cartofi
-1 ou
-faina
-ulei pt prajit

Carnea de pui se taie cam 3-4 cm in lung, apoi se da cu sare si se pune osake ( vin alb ) si sosul de soia.
Se curata cartofii de coaja si se taie ca la cartofii prajiti mai subtiri cam 2-3 cm apoi se spala, se ia un servet de bucatarie si se usuca.
Se iau cartofii si se amesteca cu puiul si oul batut,apoi luati un manunchi din cantitate si dai prin faina si prajiti in mult ulei.

[/url]
[Only admins are allowed to see this image]
Back to top Go down
View user profile http://japanandkorea.wikiforum.ro
 
retete japoneze
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Japan Mania :: ❤ Arhiva ❤ :: Arhiva forumului-
Jump to: