Japan Mania
WELCOME TO THIS FORUM!
FOR JOIN IN THIS TEAM, PRESS-->REGISTRER!


Hell Yes !
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

  Tsukemono

Go down 
AuthorMessage
Kagome
Designer
Designer
avatar

Libra Pig
Posts : 885
Points : 1267
Join date : 2010-10-29
Age : 22
Location : Hachioji, Tokyo, Japan

PostSubject: Tsukemono    Tue May 08, 2012 7:59 pm

Mancarea japoneza este servita mereu impreuna cu tsukemono (漬物, つけもの) , niste muraturi distincte traditionale. Din punct de vedere istoric, muraturile isi au originea in practica murarii mancarii pentru prevenirea foametei. In perioada Edo, muraturile au devenit de sine statatoare, iar tsukemono-ya (magazinul de muraturi) a aparut ca un nou tip de afacere. Ingredientele folosite pentru muraturile japoneze difera in functie de anotimp. Cele obisnuite sunt varza chinezeasca, bambusul, napii, kyuri (castraveti japonezi), fructele de ulm, daikon, radacina de ghimbir, nasu (vinetele japoneze) udo (un fel de sparanghel), gobo si multe altele.
Tsukemono adauga culoare macarii si ofera o mare varietate de texturi, de la crocante la moi, care pot lipsi din mancarurile principale. Muraturile pot fi servite pentru a curata cavitatea bucala, pregatind-o pentru noi arome, precum sushi, in cazul caruia gura este clatita cu putina radacina de ghimbir murata, dupa consumarea unui peste uleios ca aji (macrou), fiind pregatita penrtu gustul delicat de ebi (creveti)

[/url]
[Only admins are allowed to see this image]
Back to top Go down
View user profile http://japanandkorea.wikiforum.ro
 
Tsukemono
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Japan Mania :: ❤ Arhiva ❤ :: Arhiva forumului-
Jump to: